Boekuitgave: Het geheim van de 10 E’s, Action Learning in organisaties

Boekuitgave: Het geheim van de 10 E’s, Action Learning in organisaties

Graag maken wij jullie deelgenoot van  de uitgave van het boek “Het geheim van de 10 E’s, Action Learning in organisaties”. Geschreven door onze eigen Marjolein van Altena, René Rol en Teresa Boons. In het boek staat de 10 E-aanpak© centraal. Deze aanpak zorgt ervoor dat organisaties in de leerstand komen.

10 E’s

Het boek is geschreven vanuit de vraag:’ Hoe kunnen we ervoor zorgen dat opleidingsinvesteringen ook echt leiden tot performanceverbetering? Hoe geef je medewerkers en managers de regie terug bij leerprogramma’s?

De ‘10 E Aanpak’ is gestoeld op de principes van Action Learning en geeft antwoord op vragen als: “Waarom spelen  emoties zo’n belangrijk rol tijdens leerprocessen?”, “Wat kan ik doen om iedereen in de organisatie bij leren te betrekken?”, “Wat is het belang van de Growth en de Fixed Mindset?”, “Hoe herken ik ‘hindermacht’?”, “Waar zit de verbinding tussen 70-20-10?”. Boordevol praktische tips, met casebeschrijvingen van onder meer Deli XL, Boon Edam, het RIVM en Stichting Philadelphia. Het boek bevat een tool waarmee je kunt nagaan hoe het gesteld is met het leerklimaat in jouw organisatie. Bovendien is het volledig onderbouwd door relevante en internationale onderzoeken en theorieën.

Commentaar op het boek:

“Dit is een bijzonder boek over leren en ontwikkelen in organisaties. Lezers kunnen zich laven aan inzichten die de afgelopen decennia in dit veld zijn opgebouwd in zowel praktijk als onderzoek. Tegelijkertijd weerspiegelt dit boek de actualiteit en complexiteit  van leren en ontwikkelen in bedrijven en instellingen. Dit boek over de 10 E Aanpak kan met recht beschouwd worden als één van de vruchten die de activiteiten voor en door NSCU leden heeft afgeworpen. Direct vanuit de praktijk en aan de hand van theorie waar relevant. Alleen dan krijgen we méér corporate universities, academies en leerprogramma’s waarbij ‘Alles functioniert und man weiss warum’.” dr. Martijn Rademakers

“Het geheim van de 10 E’s, Action Learning in organisaties” is nu te bestellen bij de webshop van uitgeverij Boekscout (€ 19).

Academy Builders

Het boek komt uit onder de vlag van de Academy Builders, een nieuwe zelfstandige organisatie voortgekomen uit de NSCU. Enige maanden geleden is ‘Academy Builders’ naast de NSCU opgericht. De NSCU als onafhankelijk en opiniërend kennisinstituut, Academy Builders als organisatie die zich  hands-on richt op het (ver)bouwen van academies, leerlijnen en alle mogelijke activiteiten die hiermee samenhangen. De drijvende krachten achter Academie Builders zijn Marjolein van Altena, René Rol en Teresa Spoelstra-Boons. Op basis van hun brede ervaring hebben zij het boek “Het geheim van de 10 E’s, Action Learning in organisaties” geschreven. In de praktijk werken zij voor de uitvoering van opdrachten met andere experts op dit vlak.