Kwartaalrapportage zomer 2022

Kwartaalrapportage zomer 2022

De zomer luidt ook voor Tornak een periode in van afrondende bijeenkomsten en voorbereidingen voor na half augustus wanneer veel activiteiten weer van start gaan. Die voorbereidingen betreffen zeker ook de aanbestedingen waarvoor wij het verzoek kregen om mee te doen.

Thema wat bij ons hoog op de agenda staat is organisatieleren (collective ability to learn in organisatievraagstukken). Zo ondersteunt Tornak via ‘de weg van leren’ organisaties bij het proces van transitie. Voor de kern van ons handelen maakt het eigenlijk geen verschil of het nu gaat om: duurzaamheid, digitalisering of complexe samenwerkingsvormen. De methode van action learning en het inrichten van een geschikt leerwerkklimaat blijken telkens doorslaggevend voor het succes van implementatie.

De principes: eigenaarschap, partnerschap en korte leerinterventies zijn daarbij hetzelfde! Voor ons is het thema organisatieleren ‘voer’ voor zomer reflecties en de uitdaging om onze procesvaardigheden erin te versterken. We blijven de zomermaanden wel ‘in de lucht’ voor diegenen die juist deze periode willen benutten om met wat afstand van de dagelijkse praktijk een dag te investeren in de eigen (professionele) ontwikkeling door met een van de Tornakkers te sparren.

Namens Tornak wensen we ieder een heel fijne zomer!